G-7Y49SZDFEZ

KAJO
Kuopas 2020
Taivaanpankontie 15, 70200 Kuopio
4033 brm²

Arkkityyppien Kuopakselle Puijonlaaksoon suunnittelema Kajo on kaksiosainen rakennus, jonka värikäs pääsisäänkäynti sijaitsee sen keskellä. Rakennus  on sijoitettu maastoon ja sieltä  on suora näkymä kuopiolaisille rakkaalle ulkoilu- ja luonnonsuojelualueelle Puijolle. Siksi luonto ja maisemat ovat olleet tärkeässä asemassa rakennusta suunnitellessa.

Luonnon tuo sisälle maisemaportaikko  sekä avarat yhteistilat, jotka sijaitsevat neljässä kerroksessa. Yhteistiloista löytyvät kuntosali, aula sekä opiskelutilla. Opiskelijat hakevat postinsa postitilasta, joka on suunniteltu lisäämään yhteisöllisyyttä, kun opiskelijat tapaavat postilokeroilla. Läpi talon menevien käytävien päissä olevat ikkunat tuovat valoa ja avartavat pitkiä käytäviä. 

Huoneistot ovat yksiöitä ja niiden valmiit kalusteet ovat integroituja. Esimerkiksi keittiökalusteiden yhteyteen on sijoitettu avattava keittiöpöytä. Lisäksi huoneesta löytyy kahdelle puolelle avautuva moduulikaluste, jota voi käyttää mm. kirjahyllynä. Integroidut kalusteet auttavat optimoimaan tilankäyttöä ja vähentävät opiskelijoiden tarvetta hankkia omia kalusteita.

Pääoven taideteoksen ”Kenno” on suunnitellut Mia Manninen voitettuaan rakennusarkkitehtiopiskelijoille suunnatun kilpailun.

Lue lisää kohteesta Kuopaksen verkkosivuilta

ARKKITYYPIT OY
Kirkkokatu 1
70100 Kuopio
Finland

+358 45 651 1256
saara.repo@arkkityypit.fi

Y-TUNNUS
1912629-5

© ARKKITYYPIT OY 2021