G-7Y49SZDFEZ

Miinu
Kuopas 2022
Minna Cantin katu 27, 70110 Kuopio
2211 brm²

Opiskelijakerrostalo ”Miinu” täydentää yhden kulman Kuopion tiiviisti rakennetuista keskustakortteleista. Paikalla aiemmin ollut kerrostalo purettiin, sillä sen kunnostaminen nykyvaatimuksia vastaavaksi olisi matalan kerroskorkeuden takia ollut mahdotonta. Miinu asettuu kiinni viereiseen, suojeltuun rakennukseen ja noudattelee ympäristönsä räystäskorkeuksia. Vanhan puretun rakennuksen katujen kulmassa ollut kiinnostava pieni liiketila toistuu Miinussa opiskelijoiden lasiseinäisenä clubitilana tuoden eloa ja näyttävyyttä katukuvaan voimakkaan punaisella värityksellään.

Pääsisäänkäynti on viisi kerrosta korkea lasiseinäinen tila. Tilaan on ripustettu Nelli Herrasen taideteos ”Yhdessä”, jonka voi nähdä myös porrashuoneen jokaiselta kerrostasolta. Porrashuone ja korkea lasiseinä jakaa Miinun massan kahteen osaan. Kadun puolen julkisivu on rapattu valkoiseksi. Kadun kulmassa on Toni Happosen opiskelijakilpailun tuloksena syntynyt, ruostumattomasta teräksestä valmistettu ”Alkusointu” taideteos. Sisäpihan puoleinen julkisivu on tummaa uritettua väribetonia.  

Rakennuksessa on 52 yksiötä, kooltaan 23,5 – 31 m2. Asuntojen integroidut kalusteet tehostavat tilan käyttöä ja vähentävät opiskelijoiden tarvetta hankkia asuntoon omia kalusteita. Yhteistiloja on katutason kerroksen clubitilan lisäksi myös rakennuksen kattoterassilla, mistä avautuu huikeat näkymät ympäri Kuopion keskustaa, mutta myös Puijolle ja Kallavedelle. Kattoterassi korvaa tiivisti rakennetussa kaupungissa pihan. Miinun yhteisöllisyys on asukkaiden arkisista päivittäisistä kohtaamisista, joille on Miinun tiloissa luotu elämykselliset puitteet.

 

Tutustu myös muihin kohteisiimme

ARKKITYYPIT OY
Kirkkokatu 4
70100 Kuopio
Finland

+358 45 651 1256
saara.repo@arkkityypit.fi

Y-TUNNUS
1912629-5

© ARKKITYYPIT OY 2021