G-7Y49SZDFEZ

SAMOILIJA
Kuopas 2015
Samoilijantie 6, 70200 Kuopio
8822 brm²

Samoilijan suunnittelun lähtökohtana on ollut yhteisöllisyys, jota on luotu mahdollistamalla asukkaiden kohtaaminen tilasuunnittelun ja toimintojen  avulla. Viiden rakennuksen kokonaisuudessa jokaiseen rakennukseen on suunniteltu oma toiminnallinen  tila kaikkien asukkaiden käyttöön. Tila sijaitsee aina rakennuksen värikkäässä ulokkeessa ”nenässä” ja sen tarkoitus ja toiminnot vaihtelevat jokaisessa rakennuksessa.

Sumpissa opiskelijat voivat juoda yhdessä kahvia,  laittaa ruokaa tai pitää illanviettoja. Tilaan on sijoitettu keittiö sekä ruokapöytiä, joiden paikkaa voi vaihdella tilaisuuden mukaan. Filmi on tila, johon on tuotu rentoja sohvia ja tyynyjä sekä audiovisuaaliset laitteet elokuvien katsomista varten. Game on suunniteltu yhteistä pelaamista varten. Sportti taas on talon kuntoilutila, jossa opiskelijat voivat kuntoilla tilassa olevien valmiiden kuntolaitteiden avulla tai hyödyntää avointa tilaa muuhun liikkumiseen. Chillissä voi vain oleskella ja viettää yhteistä aikaa. Sen erikoisuutena on kahden kerroksen välissä olevaan avoimeen tilaan korkealle sijoitettu verkko, jonka päällä opiskelijat voivat oleilla. 

Samoilijan rakennusten sijoittelu sekä ulokkeet muodostavat piharaitin, jonka läheisyydessä opiskelijoiden on mahdollista nauttia yhdessä ulkotiloista. Ulkoseinien talologot on suunnitellut rakennusarkkitehtiopiskelija Mikko Korhonen Logo-kilpailun voitettuaan. 

Lue lisää kohteesta Kuopaksen sivuilta

ARKKITYYPIT OY
Kirkkokatu 1
70100 Kuopio
Finland

+358 45 651 1256
saara.repo@arkkityypit.fi

Y-TUNNUS
1912629-5

© ARKKITYYPIT OY 2021