G-7Y49SZDFEZ

VAELTAJA
Kuopas 2020
Ahkiotie 8, 70200 Kuopio
3214 brm²

Arkkityypit suunnittelivat Kuopion Puijonlaaksoon kahdeksan kerroksisen opiskelija-kerrostalon. Suunnittelussa haluttiin sijoittaa yhteistiloja näyttävästi heti ensimmäiseen kerrokseen.  Kun kerrostaloa lähestyy, näkyy ensimmäisenä suurista ikkunoista yhteinen pesutila, johon inspiraatiota haettiin  muualla maailmassa sijaitsevista julkisista pesuloista. Pesutilaa ei haluttu kellariin, jossa se olisi ollut eristettynä, katseilta piilossa. 

Yhteinen oleskelu- ja ruokailutila sijoitettiin pesutilan viereen, osaksi kokonaisuutta joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kohdata muita asukkaita. Väriksi valikoitui pirteä vihreä raikastamaan tilaa ja inspiroimaan opiskelijoita. Kun asuminen on lyhytaikaista, voi värejäkin käyttää rohkeammin.  Asuinhuoneissa, jotka ovat kaikki yksiöitä, väritys haluttiin pitää vaaleana. 

Takapihan niittyalueelle sijoitettiin suuri lava, joka voi toimia esimerkiksi media-, jooga tai piknik -alustana. Autopaikkoja pihalle varattiin vain muutamia, sen sijaan pyörille rakennettiin suuri pyöräkatos. Julkisivun taideteoksen ”Vaeltaja” suunnitteli Roosa Kuhmonen voitettuaan rakennusarkkitehtiopiskelijoille suunnatun kilpailun.

Lue lisää kohteesta Kuopaksen sivuilta

ARKKITYYPIT OY
Kirkkokatu 1
70100 Kuopio
Finland

+358 45 651 1256
saara.repo@arkkityypit.fi

Y-TUNNUS
1912629-5

© ARKKITYYPIT OY 2021